Karfiólová ryža – karfiryža

Ak chceš vyskúšať niečo z “low-carb” diéty, máš intoleranciu na histamíny, alebo proste miluješ zmenu, tento recept budeš milovať. Vyradiť ryžu v našej kuchyni je podobne ťažké, ako vyradiť chlieb. Také šťavnaté soté alebo čína s ryžou… náhrada je tu! A veľmi jednoduchá na prípravu.

Potrebujeme :

  • malý karfiól (500-800g)
  • 100g masla alebo kokosového oleju
  • 1 cibulu
  • 1 strúčik cesnaku (voliteľné)
  • soľ
  • korenie

Príprava :

Karfiól rozkúskujme na ružičky a buď nastrúhame ručne na jemne “zrno”, alebo jednoducho rozmixujeme v mixéry. Na panvici rozpustíme maslo alebo kokosový olej a opražíme na zlata jemne nakrájanú cibulu a podľa chuti aj strúčik cesnaku. Nemusí však byť. Pridáme rozmixovaný karfiól, osolíme trochu a na stíšenom ohni podusíme 4-6 minút, aby karfiól bol uvarený a predsa stále jemne chrumkavý.

Karfiólová ryža nielen že neobsahuje histamíny, nie je to sacharid, ale navyše vie nasiaknuť šťavu podobne ako ryža a chutí skvele! Skús, po prvom ochutnaní na ryžu možno aj celkom zabudneš.

3 názory na “Karfiólová ryža – karfiryža”

  1. Pingback: 4 zdravšie alternatívy klasického zemiakového pyré | Trailrun.sk

Napísať odpoveď pre Silvia Zrušte Odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

To create code blocks or other preformatted text, indent by four spaces:

    This will be displayed in a monospaced font. The first four 
    spaces will be stripped off, but all other whitespace
    will be preserved.
    
    Markdown is turned off in code blocks:
     [This is not a link](http://example.com)

To create not a block, but an inline code span, use backticks:

Here is some inline `code`.

For more help see http://daringfireball.net/projects/markdown/syntax

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Leziete si doma na nervy?

Poď radšej behať!

trailrun.sk

Dostaneš od nás len to, čo ťa bude zaujímať.

Nič viac. A rozhodne žiaden spam!

Scroll to Top