Naposledy upravené 14/08/2018. Upravil Ivan.
Ak chceš vyskúšať niečo z „low-carb“ diéty, máš intoleranciu na histamíny, alebo proste miluješ zmenu, tento recept budeš milovať. Vyradiť ryžu v našej kuchyni je podobne ťažké, ako vyradiť chlieb. Také šťavnaté soté alebo čína s ryžou… náhrada je tu! A veľmi jednoduchá na prípravu.
Potrebujeme :
- malý karfiól (500-800g)
- 100g masla alebo kokosového oleju
- 1 cibulu
- 1 strúčik cesnaku (voliteľné)
- soľ
- korenie
Príprava :
Karfiól rozkúskujme na ružičky a buď nastrúhame ručne na jemne „zrno“, alebo jednoducho rozmixujeme v mixéry. Na panvici rozpustíme maslo alebo kokosový olej a opražíme na zlata jemne nakrájanú cibulu a podľa chuti aj strúčik cesnaku. Nemusí však byť. Pridáme rozmixovaný karfiól, osolíme trochu a na stíšenom ohni podusíme 4-6 minút, aby karfiól bol uvarený a predsa stále jemne chrumkavý.
Karfiólová ryža nielen že neobsahuje histamíny, nie je to sacharid, ale navyše vie nasiaknuť šťavu podobne ako ryža a chutí skvele! Skús, po prvom ochutnaní na ryžu možno aj celkom zabudneš.
Pingback: 4 zdravšie alternatívy klasického zemiakového pyré | Trailrun.sk
Ivan, vďaka za super recept…otestované, ako príloha úplne perfektne 🙂
odskúšané… doporučujem. Chutí aj deťom 🙂