Karfiólová ryža – karfiryža

Naposledy upravené 14/08/2018. Upravil Ivan.

Ak chceš vyskúšať niečo z „low-carb“ diéty, máš intoleranciu na histamíny, alebo proste miluješ zmenu, tento recept budeš milovať. Vyradiť ryžu v našej kuchyni je podobne ťažké, ako vyradiť chlieb. Také šťavnaté soté alebo čína s ryžou… náhrada je tu! A veľmi jednoduchá na prípravu.

Potrebujeme :

  • malý karfiól (500-800g)
  • 100g masla alebo kokosového oleju
  • 1 cibulu
  • 1 strúčik cesnaku (voliteľné)
  • soľ
  • korenie

Príprava :

Karfiól rozkúskujme na ružičky a buď nastrúhame ručne na jemne „zrno“, alebo jednoducho rozmixujeme v mixéry. Na panvici rozpustíme maslo alebo kokosový olej a opražíme na zlata jemne nakrájanú cibulu a podľa chuti aj strúčik cesnaku. Nemusí však byť. Pridáme rozmixovaný karfiól, osolíme trochu a na stíšenom ohni podusíme 4-6 minút, aby karfiól bol uvarený a predsa stále jemne chrumkavý.

Karfiólová ryža nielen že neobsahuje histamíny, nie je to sacharid, ale navyše vie nasiaknuť šťavu podobne ako ryža a chutí skvele! Skús, po prvom ochutnaní na ryžu možno aj celkom zabudneš.

3 názory na “Karfiólová ryža – karfiryža”

  1. Pingback: 4 zdravšie alternatívy klasického zemiakového pyré | Trailrun.sk

Pridajte Komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Leziete si doma na nervy?

Poď radšej behať!

trailrun.sk

Dostaneš od nás len to, čo ťa bude zaujímať.

Nič viac. A rozhodne žiaden spam!

Návrat hore